Biskut Suji

Posted by On 2:45 AM


Bahan-Bahan:
250 gm mentega
100 gm tepung gandum
2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm gajus, ditumbuk
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara:
Pukul mentega bersama gula hingga kembang.

Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.

Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.

Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.

Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. Bakar hingga masak.

4 comments

  1. Terima kasih untuk resipi ini.

    //andietalks.blogspot.com

    Posted on November 3, 2009 at 7:15 AM

     
  2. dmasmah Said,

    Terima kasih resepi anda dapat juga mencuba untuk hari raya

    Posted on August 9, 2012 at 12:01 AM

     
  3. Unknown Said,

    tq utk resepi sedap ni

    Posted on February 26, 2015 at 5:24 PM

     
  4. fatimah Said,

    Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Resepi Biskut Almond

    Posted on July 29, 2015 at 9:28 PM

     

Post a Comment