Biskut Arab

Posted by On 2:57 AM


 

 

Bahan-bahan ( 100 biji )

  • minyak sapi 500 g
  • tepung gandum 1 kg
  • gula halus 200 g
  • sedikit ceri untuk hiasan
  • papercup

Cara-cara

  1. Ramas minyak sapi bersama tepung gandum sehingga menjadi doh.
  2. Uli doh bulat- bulat dan goyangkan dalam bekas gula halus.
  3. Kemudian ambil doh tersebut dan masukkan dalam papercup dan hias dengan ceri diatasnya.
  4. Akhir sekali bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.

6 comments

  1. NADIAH FAUZI Said,

    WOW....sgt mudah...my favourite nih...!

    Posted on May 21, 2011 at 11:08 PM

     
  2. syakir Said,

    boleh guna gula icing x dalam resepi ni........

    Posted on May 22, 2012 at 6:12 AM

     
  3. Unknown Said,

    biskut arab ingstkan biskut dragen boy

    Posted on June 23, 2012 at 5:41 AM

     
  4. Aien Said,

    cam ner jd 3 colur maner cerinya

    Posted on July 7, 2012 at 6:42 AM

     
  5. afifah2011 Said,

    senang dan enak

    Posted on August 1, 2012 at 1:10 AM

     
  6. Unknown Said,

    3 colour gune 3 pewarna yg berbeza.. bahagi doh jadi 3 bahagian, then uli dengan 3 pewarna berbeza.. then campur 3 bahagian jadi satu biji biskut

    Posted on July 19, 2013 at 11:51 PM

     

Post a Comment