Biskut Mini Mentega Kacang

Posted by On 12:51 AM

BAHAN-BAHAN:

1 sudu besar air
2 cawan tepung serba guna
1 ½ cawan gula
½ cawan mentega
½ cawan Mentega Kacang
2 biji telur
1 sudu teh baking soda
1 sudu teh garam
1 ½ sudu teh vanila ekstrak
6 auns mini semisweet cip coklat (1 cawan)



PENYEDIAAN:

Panaskan ketuhar pada 375° .

Masukkan kesemua bahan ke dalam mangkuk adunan.

Putar gunakan pengadun elektrik (electric mixer) hingga sebati.

Tingkatkan kelajuan mixer pada kelajuan sederhana. Putar selama kira-kira 2 minit sambil mengikis bahan-bahan yang melekat pada bahagian tepi keliling mangkuk dari semasa ke semasa.

Masukkan coklat cip mini.

Dengan sudu teh, sudukan adunan membentuk setompok-setompok di atas loyang pembakar. Pastikan jaraknya dalam 2 inci antara satu sama lain. Bakar selama 12 ~15 minit atau sehingga warnanya menjadi coklat keemasan.

Setelah masak, angkat dan sejukkan pada suhu bilik. Sedia untuk dihidangkan.

Simpan dalam bekas yang dengan ketat dan kedap udara. Tahan sehingga 3 minggu. Boleh juga disimpan di dalam peti ais untuk jangkamasa yang lebih lama.

3 comments

  1. Unknown Said,

    say suka peanut butter

    Posted on February 26, 2015 at 5:29 PM

     
  2. Ayam Said,

    Resepinya yidak ada pon

    Posted on July 9, 2015 at 8:30 PM

     
  3. Ayam Said,

    Resepinya yidak ada pon

    Posted on July 9, 2015 at 8:31 PM

     

Post a Comment