600 gram kacang yang dimesin halus
600 gram tepung
1/2 kati gula yang dimesin halus
Minyak mazola /jagung
Telur kuning
Campurkan kacang, tepung dan gula. Masukkan minyak, agak-agak boleh sebati semua dan boleh dibentukkan (bulat atau leper). Lepas tu sapu kuning telur sikit kat atasnya or kalau suka bubuhla kacang sebijik atasnya.
cara lain :
1 cawan kacang dikisar halus
3/4 cawan gula halus
1 cawan minyak
4 cawan tepung
kuning telur utk di sapu atas biskut (boleh juga campur sedikit putih telur)
1. Gaulkan kacang, gula dan tepung sebati.
2. Ulikan dengan minyak sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan yang sedang lembut.
3. Bentukkan ikut suka, sapukan kuning telur di atasnya dan bakar hingga masak.
600 gram tepung
1/2 kati gula yang dimesin halus
Minyak mazola /jagung
Telur kuning
Campurkan kacang, tepung dan gula. Masukkan minyak, agak-agak boleh sebati semua dan boleh dibentukkan (bulat atau leper). Lepas tu sapu kuning telur sikit kat atasnya or kalau suka bubuhla kacang sebijik atasnya.
cara lain :
1 cawan kacang dikisar halus
3/4 cawan gula halus
1 cawan minyak
4 cawan tepung
kuning telur utk di sapu atas biskut (boleh juga campur sedikit putih telur)
1. Gaulkan kacang, gula dan tepung sebati.
2. Ulikan dengan minyak sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan yang sedang lembut.
3. Bentukkan ikut suka, sapukan kuning telur di atasnya dan bakar hingga masak.
7 comments
pakai tepung apa ni?
Posted on August 17, 2010 at 11:18 PM
600 gm tu, brapa cawan tepung?
Posted on August 31, 2010 at 4:53 PM
Suhunya berapa ye?
Posted on June 27, 2012 at 8:00 PM
suhu dan berapa masa nak bakar ?
Posted on August 8, 2012 at 1:45 AM
This comment has been removed by the author.
Posted on August 11, 2012 at 6:13 PM
1 kati tu bersamaan dgn berapa gram ye?
Posted on August 11, 2012 at 6:14 PM
rapuh n terasa lemak
Posted on February 26, 2015 at 5:26 PM
Post a Comment