Bahan A
180 gram mentega
90 gram gula halus
1 biji kuning telur
¼ sudu kecil mentega emulco
Bahan B (ayak)
320 gram tepung gandum superfine
30 gram tepung jagung
30 gram tepung sagu
1/8 sudu kecil serbuk penaik
Bahan C
50 gram Nestle almond cluster (kisar)
50 gram biskut cheese cracker (kisar)
1 keping keju cheddar (cincang halus)
Bahan D
Kacang hazel secukupnya (bakar)
Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat putih
Sandi sugar
Penyediaan
Bahan A diputar hingga sebati dan masukkan bahan B.
Satukan bahan C dan campurkan dalam adunan tadi.
Uli hingga menjadi doh.
Bulat-bulatkan doh, masukkan kacang hazel di tengah-tengahnya.
Bakar hingga masak dan sejukkan.
Panaskan coklat putih secara double boiler.
Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat putih dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur sandi sugar di atasnya.
180 gram mentega
90 gram gula halus
1 biji kuning telur
¼ sudu kecil mentega emulco
Bahan B (ayak)
320 gram tepung gandum superfine
30 gram tepung jagung
30 gram tepung sagu
1/8 sudu kecil serbuk penaik
Bahan C
50 gram Nestle almond cluster (kisar)
50 gram biskut cheese cracker (kisar)
1 keping keju cheddar (cincang halus)
Bahan D
Kacang hazel secukupnya (bakar)
Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat putih
Sandi sugar
Penyediaan
Bahan A diputar hingga sebati dan masukkan bahan B.
Satukan bahan C dan campurkan dalam adunan tadi.
Uli hingga menjadi doh.
Bulat-bulatkan doh, masukkan kacang hazel di tengah-tengahnya.
Bakar hingga masak dan sejukkan.
Panaskan coklat putih secara double boiler.
Celup biskut yang telah di masak ke dalam coklat putih dan letakkan ke dalam mangkuk kertas.
Tabur sandi sugar di atasnya.
1 Comment
terbaik tq for the resepinya
Posted on February 26, 2015 at 5:27 PM
Post a Comment