Saturday, August 29, 2009

Biskut Suji


Bahan-Bahan:
250 gm mentega
100 gm tepung gandum
2 biji kuning telur
200 gm gula halus
200 gm tepung suji
50 gm tepung jagung
50 gm gajus, ditumbuk
1 camca teh esen vanila
Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan
Cara:
Pukul mentega bersama gula hingga kembang.

Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.

Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.

Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.

Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. Bakar hingga masak.

4 comments:

  1. Terima kasih untuk resipi ini.

    //andietalks.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Terima kasih resepi anda dapat juga mencuba untuk hari raya

    ReplyDelete
  3. Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Resepi Biskut Almond

    ReplyDelete