Saturday, August 29, 2009

Biskut Arab


 

 

Bahan-bahan ( 100 biji )

  • minyak sapi 500 g
  • tepung gandum 1 kg
  • gula halus 200 g
  • sedikit ceri untuk hiasan
  • papercup

Cara-cara

  1. Ramas minyak sapi bersama tepung gandum sehingga menjadi doh.
  2. Uli doh bulat- bulat dan goyangkan dalam bekas gula halus.
  3. Kemudian ambil doh tersebut dan masukkan dalam papercup dan hias dengan ceri diatasnya.
  4. Akhir sekali bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.

6 comments:

  1. WOW....sgt mudah...my favourite nih...!

    ReplyDelete
  2. boleh guna gula icing x dalam resepi ni........

    ReplyDelete
  3. biskut arab ingstkan biskut dragen boy

    ReplyDelete
  4. cam ner jd 3 colur maner cerinya

    ReplyDelete
  5. 3 colour gune 3 pewarna yg berbeza.. bahagi doh jadi 3 bahagian, then uli dengan 3 pewarna berbeza.. then campur 3 bahagian jadi satu biji biskut

    ReplyDelete