Bahan-Bahan: | |
1 kati tepung gandum 1 biji telur ½ tin minyak sapi ½ kati kacang tanah ½ kati gula ½ cawan gula kastard | |
Cara: | |
Cairkan minyak sapi. Kemudian sejukkan. Ayak tepung gandum. Masukkan minyak sapi ke dalam tepung dan gaul rata. Pukul telur dan masukkan ke dalam adunan tepung, ulilah hingga sebati. Kacang tanah digoreng tanpa minyak dan ditumbuk kasar campurkan dengan gula. Adunan tepung tadi digelek dan diterap ikut suka hati bentuknya. Isikan kacang ke dalamnya, kemudian disepit atas dan tepinya lalu dibakar hingga kuning dan taburkan di atasnya dengan gula kastard. |
alamak...kati mcm mana nak estimate ye dear?
ReplyDelete1 kati = 500gm
ReplyDelete1/2 tin minyak sapi tu tin brape ml/isipadu?
ReplyDelete1 kati 600 gram
ReplyDeleteMacam mana nak buat biskut makmur tu bila dah masak ia tidak pecah apabila dpegang?
ReplyDeletenk order popia nestum+susu+horlick & kueh makmur inti kacang tanah leh whatsApp/sms 0137064346..hrga sgt brpatutan..tq=)
ReplyDeleteresepikuih.com
ReplyDelete